Nagyobb Próba

Ketchup

2017. január 17. - ferdinand.fokas

Az igazi, magyaros gasztrogógyi legyőzhetetlen pionírját nyilván senkinek sem kell bemutatni, de azt talán nem mindenki tudta, hogy Benke Laci bácsi reneszánszát éli, jobban főz, mint valaha: hungarikumokkal (magyar címer, CBA-logó) díszített köpenyében, az ízlelőbimbókkal dacolva hatol be a konyhai terra incognitába.

Laci bácsi ugyanis az olyan ősi – mármint a Venesz József-i értelemben vett, tehát a kommunizmusban kifejlesztett – magyar ételeket, mint a kárpáti-mátrai borzaska, vegyíti nemzetközi csemegékkel, krúdysan. Ráadásul minden rész végén szerepel egy borász, aki az aktuális fogáshoz ajánl valami finomságot.

Összeszedtük a tíz legjelentősebb találmányt, amit a gasztronómia Szilárd Leója kisütött a boszorkánykonyhájában. Bon appétit!

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyobbproba.blog.hu/api/trackback/id/tr612133239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.